PGVZ

 

 

NL-Doet

In verband met de ontwikkelingen rondom het coronavirus is de NLdoet-dag voorlopig uitgesteld.

Column

Van de voorzitter.     Januari 2021           

Januari 2021

Wanneer we terugkijken op 2020 zullen we waarschijnlijk allemaal vooral aan corona denken. Het trof dan ook iedereen direct of indirect, ook begeleiders en bewoners van onze woongroep werden niet altijd ontzien door het virus. Daarnaast hebben we natuurlijk allemaal onze sociale contacten gemist. Sociale contacten vormen toch een beetje de ruggengraat van ons ouderinitiatief.

Gelukkig lijkt er nu licht aan het eind van de tunnel. Het vaccineren van bewoners en begeleiders, voor diegenen die dat willen, is begonnen.

Was het dan allemaal negatief? Nee gelukkig heeft deze pandemie ons ook goede dingen gebracht, met name de rust die een aantal bewoners nu ervaren blijkt een verrijking te zijn. Nieuwe gewoontes werden met hulp van de begeleiding al snel en effectief aangeleerd. Als ouders kunnen we daar soms nog iets van leren, het “nieuwe normaal” valt ons nog niet altijd mee.

Voorzichtig positief kijken we nu uit naar dit nieuwe jaar en maken we al weer wat plannen, o.a. voor een nieuwe terrasoverkapping in de tuin. Een mooi klusje voor handige vaders en behulpzame moeders.

Ik wens ons allen een mooi en gezond 2021 toe waarin we hopelijk weer een beetje terug kunnen naar het oude normaal, of iets dat er op lijkt.

Jan

 

Downloads

Woongroepkrant en nieuwsbrief